Categorieën

Witte thee:
Witte thee is thee van uitzonderlijke kwaliteit. Meestal afkomstig uit de provincie Fujian in China.
Om witte thee te krijgen worden alleen de blaadjes van de Camelia Sinensis geplukt die nog moeten openvouwen. Dit gebeurt in het voorjaar. De blaadjes hebben kleine witte haartjes. Net als groene thee heeft witte thee vaak de minste handelingen en behoud het hun mooie groene kleur.
 
Groene thee
Voornamelijk afkomstig uit China en Japan. Maar tegenwoordig ook uit Taiwan, Sri Lanka en India. China en Japan hebben ieder een eigen productieproces.
In Japan wordt uitsluitend groene thee geproduceerd. Zoals in China is de vraag naar thee in het eigen land zeer groot. Groene thee is hier uit het dagelijks leven niet weg te denken.

Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijven behouden en dit ontluikt zich bij het zetten van de thee.


Oolong thee:
De smaak van deze thee zit tussen zwarte thee en groene thee. Het is krachtiger dan groene thee maar milder dan zwarte thee. Oolong is een half gefermenteerde thee en bevat daardoor minder cafeïne dan zwarte thee. Op dit moment hebben wij alleen de milky oolong in huis. Deze Chinese oolong (=half gefermenteerde) thee krijgt een behandeling met melkwaterdamp wat zijn karakteristieke zachte en romige smaak geeft.
 
Zwarte thee:
Zwarte thee is ook afkomstig net als de witte, groene en oolong thee van de Camellia Sinensis.
Zwarte thee is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene en oolong thee.  Het is daardoor in het algemeen sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee
Wij hebben zwarte thee uit diverse landen.
 
Rooibos:
Rooibos groeit in Zuid-Afrika, waar hij het karakter van de Nationale drank heeft.
De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon gelegd ter oxidatie. In de laatste fase krijgt de rooibos haar roodbruine kleur.
De triomftocht van de rooibos is niet meer te stoppen. Wat hierin ook meespeelt is dat er geen cafeïne in zit. Er zitten veel antioxidanten, vitamine C, ijzer en calcium in rooibos.
Rooibos smaakt zeer zacht en mild en is zowel warm als koud goed te drinken en zeer goed te aromatiseren.
 
Vruchtenthee:
Vruchtentheeën zijn er in vele smaken en soorten. De basis bestaat voor het grootste deel uit stukjes Hibiscusblad, Rozebottelschil en Appel en de smaak wordt door diverse bestanddelen en Aroma's verder verfijnd.
Door zijn verfrissende smaak is een vruchtenthee een ideale coffeïnevrije dorstlesser, welke zowel heet als koud te drinken is.
 
Kruidenthee:
De laatste jaren zijn kruidenmelanges erg in opkomst. Kruidenthee is niet gemaakt van theebladeren en mag daarom officieel geen thee heten. Kruiden worden wel op dezelfde manier als thee gezet. Kruiden zijn niet gefermenteerd en bevatten meestal geen looizuur, dat is de reden waarom een aftreksel van kruiden altijd licht van kleur blijft. Diverse kruiden hebben een medicinale werking. Zo is brandnetel reinigend en venkel goed voor de spijsvertering. Naast pure kruiden hebben we ook verschillende melanges in huis.
 
Kruidenthee Ayurvedische:
De samenstelling van deze werkelijk kostelijke exotische kruidenthee stamt van de Ayurveda, de 4000 jaar oude wetenschap die lichaam, geest en wetenschap combineert. Ayurvedische theeën zijn zeer smakelijk, coffeïne vrij en worden de harmonie van lichaam, geest en ziel genoemd. Wij hebben er 1 in ons assortiment.

Kruidenthee Mate:
De altijd groene blaadjes van de Zuid-Amerikaanse Palm staan sinds eeuwen bekend als de toverdrank van de Gua-Rani Indianen die volgens verhalen helende kracht heeft. In Europa wordt Mate voornamelijk gedronken om zijn kracht honger en dorst te stillen. Hierom staat deze drank ook bekend als afslankthee. Mate bevat talrijke vitamine en moet daarom niet met kokend water overgoten worden. Het cafeïne gehalte maakt Mate tot een vitaliserende drank dat met diverse ingrediënten (b.v. citroen) goed gedronken kan worden.
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.